Afslutter langt behandlingsforløb: Jeg føler mig klar

Philip May har gået til psykolog siden november 2018, men nu skal han fortsætte den gode udvikling på egen hånd.

Af Rikke Lynge - 29. maj 2021 kl. 14:55

Philip May har de seneste år været meget åben om sin diagnose Posttraumatisk stressforstyrrelse (forkortet PTSD), som han har udviklet efter sin tid i forsvaret, hvor han blandt andet var udsendt til Afghanistan og har oplevet af miste sine to bedste kammerater efter en ulykke med en sprængt mortergranat.

Efter 2,5 år og 47 psykologbesøg rigere har Philip nu valgt at stå på egne ben med de værktøjer, han har fået.

LÆS OGSÅ: Philip May efter operation i hovedet: Klar til at se fremad

– Det er selvfølgelig angstprovokerende et eller andet sted. Det var mit tryghedskammer, hvor jeg kunne snakke om alt, og hvor jeg modtog en helt speciel forståelse. Jeg føler mig klar, ellers havde vi ikke afsluttet det. Det hele skal nok gå, fortæller Philip til Realityportalen og fortsætter:

– Hvis der kommer tilbagefald, kan jeg heldigvis altid ringe.

LÆS OGSÅ: Single og klar på ny sæson ‘Ex on the Beach’

Bliver aldrig helbredt

Philip startede til psykolog efter i lang tid at have gået med uforståelige reaktioner og symptomer fra sin tid i forsvaret. Han havde undgået signalerne og prøvede at leve med det, men han måtte til sidst indse, at det kunne han ikke.

– Jeg startede op i et intensiv forløb med søvnterapi, traumeterapi og ikke mindst forståelse for mig selv, hvorfor jeg reagerede i forskellige situationer, noget jeg ikke kunne se var unormalt. Mit alarmberedskab var tårnhøjt, og jeg var konstant på vagt. Mine mareridt og flashback hjemsøgte mig dagligt, forklarer Philip på Instagram.

LÆS OGSÅ: CHOK! Årets ‘Paradise’-vindere afsløret

I dag er Philip i balance med sig selv, og han er et godt og stabilt sted i sit liv med kæresten Simone og sønnen Vilmar, så han føler sig klar til at stå på egen hånd.

Simone og Philip (Foto: Discovery Networks Danmark)

– Jeg havde ikke været klar, hvis jeg ikke havde arbejdet med mig selv. Jeg kender mig selv rigtig godt, mine svage- og stærke sider, og hvordan jeg reagerer i forskellige situationer. Angsten kan komme og gå, det er vigtigt for mig, at den ikke bliver eksponeret, men det kan man ikke undgå som far. Men jeg har værktøjerne i orden, så jeg skal nok komme igennem det, forsikrer Philip.

LÆS OGSÅ: UH! Beha-søn venter sit andet barn

Læs mere om