AFSLØRING: Her er de nye 'Topmodel'-deltagere

De seks danske kurvede ‘Topmodel’-deltagere er klar til at indtage konkurrencen i Portugal, hvor de også skal konkurrere mod norske og svenske piger.

Af Emilie Holm Egebro - 12. juni 2016 kl. 17:55

Mandag d. 30 maj fløj de seks danske piger afsted mod Portugal, hvor den nye sæson ‘Danmarks næste Topmodel’ skal optages.
Tidligere blev det afsløret, at konkurrencen i år er en skandinavisk udgave og som noget andet nyt, er alle deltagerne kurvede piger, da de har størrelse 42+. Realityportalen.dk har mødt de seks piger, som skal repræsentere Danmark i konkurrencen.
Den første pige er 20-årige Helena fra Randers på 168 cm. Hun glæder sig til at være med til at vise, at også kurvede piger kan blive gode modeller:
– Min familie har altid været gode til at sige, at det var helt fint, uanset hvordan jeg så ud, og det tror jeg gør, at jeg har det godt med, hvordan jeg ser ud. Så jeg har egentlig altid været tilpas i min krop, og det vil jeg gerne vise andre, at man sagtens kan. Man kan jo godt være sexet og smuk, selvom man ikke er størrelse 34. Tallet på vægten er ikke så vigtigt, men derimod at man er glad for det, man ser i spejlet, siger Helena.
22-årige Aida fra København på 182 cm, som også deltager i konkurrencen, er helt enig med Helena:
– Jeg er rigtig glad for min krop. Det har jeg ikke altid været, men det har jeg lært med tiden, efter at jeg er blevet mere voksen. Derfor synes jeg også, at det er så fedt, at der kan komme lidt mere fokus på, at man skal acceptere sig selv, som man er, og være glad for sin krop. Nu kan vi deltagere være med til at blive rollemodeller for andre og bryde lidt med det model-ideal, der er i dag, hvor man helst skal være meget tynd, forklarer Aida.
LÆS OGSÅ: Lina Rafn om sin nye ‘Topmodel’-rolle: Pigerne betyder alt
Den tredje deltager, 25-årige Anne-Mette fra Aarhus på 169 cm, har i mange år drømt om at blive model, men er blevet afvist på grund af sin figur. Nu ser hun frem til at vise, hvad hun duer til:
–  Da jeg var 15 år, bankede jeg på flere døre til modelbureauer, hvor jeg fik at vide, at jeg var for tyk. Det var da bestemt ikke rart at få at vide, men jeg forsøgte ikke at lade mig påvirke og tænkte, at de ikke skulle bestemme, hvad jeg skulle veje. Så jeg lagde det på hylden, og nu kom min chance så endelig for at vise, at man sagtens kan være model, selvom man har kurver og er lidt større end andre modeller, siger Anne-Mette.
23-årige Malene fra Valby på 179 cm, som er den fjerde ‘Topmodel’-deltager, håber også på, at modelidealet vil ændre sig fremadrettet:
– Jeg synes lidt, at der mangler nogle flere kurvede kvinder i mediebilledet. Jeg mangler at se nogle flere i magasinerne og reklamerne – nogen, som man kan relatere til. Hvis der kom flere af sådanne modeller, så tror jeg, at det vil medføre, at man ikke føler, at man skal være size 0 for at se godt ud. Selvom jeg har det godt med mig selv, så vil jeg helt klart også få det endnu bedre med mig selv, hvis der kom mere fokus på, at man ikke behøver at være meget tynd, siger Malene.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Lina Rafn er med i ‘Topmodel’
De sidste to kandidater er også glade for deres kroppe, selvom de ikke har samme mål, som de fleste andre i modelverdenen. Og de håber begge på, at ‘Topmodel’ kan være medvirkende til, at flere piger bliver bedre til at acceptere deres kroppe.
26-årige Marlene fra Vejle på 169 cm har efter mange år lært at acceptere, at hun ser ud, som hun gør:
– Jeg har det godt med min krop, men det har jeg ikke altid haft, så det er rigtig vigtigt for mig at vise, at man godt kan lære at elske sin krop. Jeg har tidligere været meget påvirket af, at medierne har vist, hvordan en kvindekrop skal se ud, og det prøvede jeg at stræbe efter. Nu vil jeg derfor gerne være med til at skabe lidt revolution i forhold til modelidealer. Heldigvis er plussize jo de seneste år også kommet lidt mere frem i medierne, siger Marlene.
Også 23-årige Kathleen fra Lyngby på 184 cm har kæmpet med at have det godt med sin krop, men forestiller sig, at fremtiden vil se anderledes ud i forhold til kurvede kvinder:
– Når man kigger i modeblade og på sociale medier, så er det altid de her helt tynde modeller, og man kigger da lidt op og ned på sig selv. Tidligere var det rigtig svært, at jeg ikke så sådan ud, men nu har jeg accepteret min krop, og jeg er virkelig glad for den. Jeg vil rigtig gerne være en stolt repræsentant for, at kurvede piger også er smukke. De seneste par år er folk heldigvis begyndt at acceptere mere, at kvinder har former, og jeg tror da helt sikkert, at ‘Topmodels’ nye koncept kan hjælpe med, at det bliver endnu mere udbredt, siger Kathleen.
Se galleriet øverst med billeder af pigerne.
LÆS OGSÅ: ‘Danmarks Næste Topmodel’ skal have størrelse 42+
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.