AFSLØRING: Nu er sagen mod Nadia Shila endegyldigt afgjort: Her er dommen

‘De unge mødre’-deltageren har frafaldet sin anke, og derfor står byrettens dom fra maj ved magt.

Af Jonas Sand - 24. januar 2019 kl. 11:25

Det var en utilfreds Nadia Shila Petersen, der sammen med sin mor, Heidi Pedersen, i maj sidste år blev idømt fængselsstraf i retten i Næstved. De blev kendt skyldige i de fleste af de 73 forhold, de var anklaget for, og en enig domsmandsret besluttede, at Nadia Shila skulle straffes med seks måneders ubetinget fængsel, mens Heidi fik fire måneders ubetinget fængsel.
Heidi accepterede sin straf, mens Nadia Shila trak den helt til sin deadline, før hun valgte at anke en del af sin dom. Derfor skulle ‘De unge mødre’-deltagerens sag igen for retten den 30. og 31. januar i år, hvor landsretten skulle tage stilling til byrettens dom. Det kommer dog ikke til at ske.
Den 17. december 2018 valgte Nadia Shila nemlig at frafalde sin anke, hvorefter anklagemyndigheden frafaldt kontraanken. Derfor er de planlagte retsmøder aflyst, og byrettens dom fra marts står endegyldigt ved magt. Det oplyser Østre Landsret til Realityportalen, og også Nadia Shilas advokat, Hans Mogensen, bekræfter dette.
– Jeg kan bekræfte, at hun har valgt at frafalde sin anke, lyder det fra Hans Mogensen, der ikke ønsker at sige mere omkring sagen.
LÆS OGSÅ: Ung mor åbner op: Jeg har løjet for hele verden
LÆS OGSÅ: Nadia Shila blev indlagt: Jeg straffede mig selv

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se, da Heidi slog en stor prut midt under datterens bryllup.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager åbner op om angst: Jeg følte, jeg svigtede som mor
SE BILLEDET: ‘De unge mødre’-Simone har igen fundet kærligheden: Han er bare så dejlig!

Accepterer dommen

Nadia Shila havde allerede inden sagen i byretten erkendt 21 forhold af bedrageri. Hun erklærede sig dog uskyldig i databedrageri og dokumentfalsk i en lang række punkter, hvor anklagemyndigheden mente, at hun havde snydt en psykisk syg mand, FJ, til at optage lån og bestille varer i hans navn.
Retten i Næstved fandt det ikke bevidst, at Nadia Shila havde gjort sig skyldig i databedrageri og dokumentfalsk, men i samtlige forhold omkring FJ fandt man hende i stedet skyldig i åger efter straffelovens § 282, som anklagemyndigheden subsidiært havde nedlagt påstand om. Og det var de forhold, som Nadia Shila dengang valgte at anke.
Nu har hun altså trukket sin anke tilbage, og dermed har hun valgt at acceptere den dom på seks måneders ubetinget fængsel, som Retten i Næstved i maj kom frem til.
LÆS OGSÅ: Ung mor klar til ‘Vild med dans’
LÆS OGSÅ: Forelsket ung mor klar til stort skridt med kæresten

Kaldes til afsoning

Det betyder, at Nadia Shila og Heidi skal i fængsel. ‘De unge mødre’-deltagerne opholder sig fortsat i USA, hvor de har været siden efteråret 2016, og derfor var de heller ikke selv til stede under retssagen sidste år.
Men selv om de opholder sig i USA og ingen planer har om at komme til Danmark, betyder det ikke, at de slipper for straf, ligesom dommen heller ikke kan afsones i USA. Det fortalte den erfarne forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, som har en lang række års erfaring som forsvarsadvokat, hvor han har ført nogle af landets mest spektakulære sager, til Realityportalen inden dommen i maj.
– Hvis hun dømmes i Danmark, skal hun også afsone i Danmark. Men hun kan så blive efterlyst via Interpol og vil så blive overført til Danmark, når hun på et tidspunkt bliver anholdt et sted i verden – f.eks. USA, lød Michael Juul Eriksens vurdering.
LÆS OGSÅ: Trist ung mor tvunget til stor beslutning: Endnu et nederlag
LÆS OGSÅ: Ung mor endt i kørestol efter vildt vægttab: Jeg kunne ikke huske min mand
Samme vurdering kom fra advokat Peter Trudsø, der er juridisk sekretær hos Landsforeningen af Forsvarsadvokater.
– Hvis hun får en dom, så skal den afsones i Danmark. Hvis hun dømmes op til seks måneders ubetinget fængsel, kan dommes afsones med fodlænke. Dette kræver dog, at personen har en bolig, der er egnet til fodlænkeafsoning, sagde Peter Trudsø og slog fast, at han ikke kunne forestille sig, at Nadia Shila ville få lov til at afsone dommen i USA.
– Det har jeg ikke hørt om før i hvert fald. Det vil give betydelige udgifter til det amerikanske retssystem, så jeg har svært ved at se, hvad de skulle få ud af at gå med til det. Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke det, men jeg har ikke hørt om en tidligere sag, hvor det er sket, siger Peter Trudsø.
HER kan du læse hele vurderingen fra de to eksperter, der altså ikke er tvivl om, at Nadia Shila og Heidi kommer til at afsone i Danmark. Dermed får de inden længe en indkaldelse til afsoning – hvis de ikke allerede har fået den – og møder de ikke op på den aftalte dato, bliver de efterlyst.
Nadia Shila er gravid og føder til maj sit tredje barn – sit andet med manden Jeremy. Parret medvirker i den kommende sæson af ‘De unge mødre’, der får premiere i næste uge.
Realityportalen forsøger at få en kommentar fra Nadia Shila.
LÆS OGSÅ: Nadia Shila åbner op om fødslen: Min mor skal filme den
LÆS OGSÅ: Nadia Shila advarer: Lad være med at flytte til USA!