Afsløring: DR tilbyder 'Bagedyst'-deltagere psykologhjælp

Den intense konkurrence kan være svær at få til at hænge sammen med hverdagslivet, derfor bliver deltagerne løbende tilbudt psykologsamtaler.

Af Pernille Hahn Hauberg - 7. december 2016 kl. 18:55

Femte sæson af DR’s populære bagekonkurrence ‘Den store bagedyst’ kulminerede for godt en måned siden i finalen, hvor “den rare tandlæge”, Sune Demant, løb med sejren. Deltagerne var gennem et intenst forløb, hvor det meste af deres tilværelse drejede sig om konkurrencen. Derfor valgte Danmarks Radio allerede efter anden sæson at tilknytte en psykolog.
– Vi bliver klogere på at lave programmet, og vi har psykologen på, fordi vi gerne vil passe godt på vores medvirkende. Det er godt for dem at have en at sparre og snakke med om, hvad det vil sige at være med i programmet, og hvordan det kan påvirke én, fortæller redaktør på ‘Den store bagedyst’, Søren Olsen.
Det var tilbagemeldinger fra tidligere deltagere, der fik DR til at ansætte psykologen.
LÆS OGSÅ: ‘Den store bagedyst’-vinder er blevet forbrændt
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-dommer gør status på sæsonen
Passer på deltagerne
Psykologens opgave er at lære deltagerne godt at kende og sørge for at holde øje med, hvad der sker undervejs i programmet.
– Hun møder alle deltagerne til en individuel snak, inden de er med i programmet, hvor de får at vide, hvad hun kan tilbyde. Hun har lært alle deltagerne at kende, så hun ved lidt om, hvem de er, og efterfølgende trækker vi på hende efter behov, siger Søren Olsen.
Redaktionen har også en dag med deltagerne, hvor de gennemgår, hvilket forløb de går i møde.
– Det tilbud havde vi også, før vi fik psykologen tilknyttet. Det er ikke fordi, vi ikke passede på vores deltagere før det. Vi syntes bare, at vi ville gøre det endnu bedre, siger han.
Søren Olsen vil ikke fortælle, om der er givet psykologhjælp til deltagere fra tidligere sæsoner, men han afviser ikke, at DR har ydet en form for støtte.
– Vi har været meget imødekommende over for dem, som har haft behov for noget, siger han.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Sune blev fejret til den helt store guldmedalje
Giver ro 
Spørger man de tidligere ‘Bagedyst’-deltagere, har tilbuddet om psykologhjælp været et hit. De synes, det er rart, at at DR tager hånd om dem:
– Jeg synes, det er ret lækkert. Jeg tror, det giver ret meget ro for mange, at de ved, at der både er nogle DR-ansatte og noget professionel hjælp, hvis der bliver brug for det, siger Jesper Hemmingsen, der nåede helt til finalen i femte sæson.
Louise Rosing-Schow, der også opnåede en finaleplads i femte sæson, valgte selv at tage en snak med psykologen, og hun synes også, det er et godt tiltag:
– Jeg skulle lige have ro i maven og finde glæden ved det igen. Det hele kørte op i, at det bare skulle gå godt, og at det skulle være det bedste af det bedste, og så glemte jeg lige at trække vejret indimellem. I virkeligheden burde alle få et midtvejsboost, fordi det er sgu hårdt at være med.
SE BILLEDERNE: ‘Bagedyst’-Julianes datter er blevet døbt
LÆS OGSÅ: Se ‘Bagedyst’-vinders vilde forvandling
LÆS OGSÅ: Sådan er det gået de tidligere ‘Bagedyst’-vindere
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.