AFSLØRING: Derfor gik Simon og Marcus glip af stemmer i ‘X Factor’

Simon og Marcus kunne godt have endt med at være blandt de sidste to, men det var ude af Blachmans hænder.

Af Caroline Grønne Wigdal - 12. april 2021 kl. 17:02

Der var tæt løb mellem de tre finalister i fredagens finale i ‘X Factor’, som var opdelt i to runder.

I første runde fik Solveig 36,0 procent af stemmerne, mens Nikoline Steen Kristensen fik 35,0 procent af stemmerne. Simon & Marcus fik de resterende 29,0 procent, hvilket placerede dem på en tredjeplads og fik rejsen til at slutte for dem.

LÆS OGSÅ: LISTE: ‘X Factor’-vindere gennem tiden

Det skete, efter fyrene fra Vestjylland havde sunget sammen med det tidligere ‘Citybois’-medlem Thor Farlov. Her sang de ‘Mansion’ og ‘Alene’ fra Thors debutalbum ‘Nye minder’.

Den optræden var med til at gøre, at Simon og Marcus ikke gik videre til runde nummer to, hvor vindersangene skulle synges.

I hvert fald hvis man spørger deres mentor og dommer, Thomas Blachman.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Så længe har Oliver Bjerrehuus kendt 20-årig kæreste

– Deres første nummer var fantastisk, deres andet nummer var ude af mine hænder. Jeg havde ikke indflydelse på det, men hvis jeg havde det, så kunne de også komme iblandt de sidste to, siger han efter finaleshowet til HER&NU.

Foto: Lasse Lagoni

Han havde selv valgt, at Simon og Marcus skulle synge den amerikanske gruppe LMFAOs hit fra 2011 ‘Sexy and I know it’, som de gjorde mens de udførte en slags underholdende koreografi, der er gået hen og blevet deres helt egen.

Ønskede Solveig som vinder

Når det så er sagt, så er både Blachman og hans gruppe meget tilfredse med tredjepladsen.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Så VILD var efterfesten i ‘X Factor’

– De har taget det helt fantastisk, de er så taknemmelige og er bare nogle skønne, skønne drenge. Det tror jeg, alle har oplevet. Og så elsker jeg Thor. Men det var bare ude af mine hænder lige dér, siger Blachman.

Blachman, Simon og Marcus. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

Han har hele tiden talt for, at Oh Land skulle vinde – og de sidste fredage har han heppet på Solveig. Derfor kunne ‘X Factor’ 2021 ikke være endt bedre for ham.

– Oh Land har gjort det fantastisk med sine sangerinder. Solveig ville ikke kunne vinde for 10 år siden, men det gjorde hun i år, fordi Danmark har fået forstand på musik. Martin har gjort det sindssygt godt, han har været med til at trække fronterne op, vi er bedste venner privat, og alt er godt, sagde Blachman fredag aften til ‘X Factor’-efterfesten.

LÆS OGSÅ: WOW: Kræftramt ‘Vild med dans’-stjerne samler formue ind