Afslører snyd i Mascha Vangs virksomhed

Mascha havde en anelse, som viste sig at holde stik, og det blev en mavepuster uden lige.

Af Louise Vilsbøl - 17. november 2021 kl. 16:56

I Mascha Vangs nye bog, som udkom 1. november, kommer man helt tæt på iværksætteren, som har bygget alt, hvad hun ejer, op fra bunden. Man møder både den lille pige med de store drømme på teenageværelset i Byrsted, den forside-hungrende reality-stjerne og den benhårde iværksætter, der ikke er bleg for at satse hele butikken for at opnå sine mål.

LÆS OGSÅ: Efter stor kritik: Linse udtaler sig på ny om knivstikkeri

Selvom Mascha Vang ofte har fået stor succes i de ting, hun har kastet sig ud i, så er der også nogle ridser i lakken, og flere af dem kommer frem i bogen. Her fortæller hun blandt andet om sit salg af bloggernetværket Blogly i 2017, og hvordan det første til hendes livs skam.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Mascha og Thomas gør status efter syvende liveshow af ‘Vild med dans’.

– Det var efter salget af Blogly, jeg fik bekræftet min mistanke om snyd i virksomheden. Da jeg gennemgik diverse mail-servere, tjekkede jeg rent rutinemæssigt parpirkurven, og her kunne jeg ved selvsyn konstatere, at en ansat havde faktureret ting udenom virksomheden og dermed udenom mig. Det hele stod der, sort på hvidt, skriver Mascha i bogen og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Mascha Vang indrømmer: Jeg hadede min datters far

– Hun og nogle andre i mit netværk havde lavet jobs for flere hundredetusind kroner, uden at firmaet fik noget for det. Jeg skyndte mig at få min advokat til at kigge på det, og han anbefalede mig at politianmelde dem.

Jeg havde ladet mig snyde

Mascha overvejede det i nogle dage, men hun besluttede sig i sidste ende for ikke at anmelde dem.

– Jeg var både knust og skuffet, og så frygtede jeg, at historien ville blive for dårlig omtale for mig. Udadtil var jeg den her unge kvindelige direktør, og jeg havde ikke lyst til, at det skulle komme frem, at jeg også havde været så naiv, at jeg havde ladet det ske. At jeg havde ladet mig snyde. At jeg havde været for blåøjet og godtroende.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-par afslører stor udfordring for produktionen

Det var ikke første gang, Mascha var blevet snydt at en arbejdsrelation, men denne gang gjorde det ondt og var anderledes.

– I den periode var jeg så ked af det, at jeg vågnede om natten og kastede op, fordi min mave gjorde så ondt. Men jeg gad ikke, nogen vidste det, at de havde fået heldet med sig, at de havde fået mig ned med nakken. Snyderiet satte en tyk streg unger, at det var den rigtige beslutning at sælge Blogly til Bloggers Delight, fastslår Mascha.

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-deltager kysser med chefen

Læs mere om