AFLYSNING: Dronningen dropper flere store begivenheder - Her & Nu

AFLYSNING: Dronningen dropper flere store begivenheder

Den fortsatte udbredelse af coronavirus har fået dronningen til at sætte en stopper for en række festlige, traditionsrige begivenheder omkring nytår.

Af Caroline Grønne Wigdal - 20. oktober 2020 kl. 13:30

Traditionen tro har vi hvert eneste år kunne følge med, når kendte og kongelige den 1. januar mødte op i deres stiveste puds til nytårstaffel på Amalienborg.

Men sådan bliver det ikke i år. For som det er med så meget andet i 2020 og 2021, er den festlige begivenhed også aflyst. Det melder Kongehuset ud.

LÆS OGSÅ: Alex’ søde hemmelighed: 87-årig mor flytter ind

– Som følge af den fortsatte udbredelse af COVID-19 i Danmark har Hendes Majestæt Dronningen besluttet at aflyse nytårstaflet for regeringen, Folketingets formand, repræsentanter for det officielle Danmark og Hoffet den 1. januar 2021, skriver kommunikationschef Lene Balleby​ i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Kendt skuespiller: Jeg har haft bulimi i 10 år

– De efterfølgende nytårskure for Højesteret, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets vagtgående Officerskorps, det diplomatiske korps, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, I., II. og III. rangklasse samt repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner, der skulle have fundet sted den 4. og 5. januar 2021, fortsætter pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’-Jackie: Derfor siger jeg fra

Nytårstaffel aflyst én gang før

Den traditionsrige nytårsfejring i Kongehuset er kun blevet aflyst én gang før i Dronningens regeringsperiode. Det skete i 2005 som følge af tsunamien i Sydøstasien i julen 2004.

Kongehuset oplyser, at der i stedet vil blive afholdt en mindre nytårskur på Christiansborg Slot den 4. januar 2021 for statsministeren og enkelte andre repræsentanter for det officielle Danmark. Hvilke andre repræsentanter det drejer sig om, skriver de ikke.

Når klokken slår 18 den 31. december vil dronningen holde sin nytårstale, som hun plejer at gøre på årets sidste aften.

LÆS OGSÅ: Ærlige Gunnvør: Afslører hemmelighed