Affaldet flyder på Amager: Lene Beier tager skraldet

Lene Beier og familien rydder op på Amager.

Af Helle Bill Madsen - 24. april 2021 kl. 10:58

De fleste har set billeder af fugle og fisk viklet ind i plastikposer eller havskildpadder med sugerør i næsen. Men det er ikke kun på eksotiske destinationer, at skrald flyder på strande, i floder og grøftekanter.

I det naturskønne område Søvang ved Dragør på Amager bor TV 2-værten Lene Beier og hendes familie lige ud til vandet. De har nu taget konsekvensen af alt det skrald, som folk smider i naturen.

LÆS OGSÅ: Camilla Plum efter vildt hussalg: Sådan bruger jeg millionerne

– Vores familie er jo storforbrugere af naturen og området herude, og vi vil gerne sørge for, at det bliver ved med at være pænt, fortæller Lene, mens hun trækker et par blomstrede handsker på og folder en plastiksæk ud sammen sin mor, Jytte, husbonden Anders, sønnerne Otto på ni år og Arthur på 12 samt formanden for Naturvogterne Dragør, Lennart Løfberg.

– Vi har alle sammen gået og tænkt over, at det er fedt, at så mange bruger Søvang og naturen herude, men at det er ærgerligt, at man nu kan se, hvor stort et aftryk, de sætter på naturen. Lennart startede Naturvogterne op, og så tænkte jeg: ”Det skal jeg da være med til”. Jeg vil gerne bruge nogle kræfter på frivilligt arbejde, og der her går jeg op i, fortæller Lene Beier, der sidder i bestyrelsen sammen med sin mor, som er sekretær i foreningen.

– Jeg forstår ikke, at man ikke laver opløselige cigaretfiltre, for det, vi finder allermest af, er cigaretskodder, fortæller Lenes mand Anders (Foto: Lars E. Andreasen)

LÆS OGSÅ: Nadia Shila afslører: Min søn er autist

Lærer sønnerne at værne om naturen

Lene Beier taler meget med sine sønner om naturen, miljøet og vigtigheden af at passe på det.

– Drengene er supergode til at samle skrald, og de synes, at det er sjovt, hvis vi finder store ting. For noget tid siden til en stor skraldindsamling fandt vi en knallert, der lå og var megarusten. Jeg overvejer at lave en konkurrence mellem dem om, hvem der kan finde det sjove skrald i naturen for at aktivere dem.

– Otto (tv.) er supergod til at samle skrald op, men Arthur har lidt sværere ved at tage på det, så han skal lige tage mod til sig (Foto: Lars E. Andreasen)

På knap fire uger har næsten 1000 mennesker meldt sig ind i foreningen Naturvogterne. Det er planen, at der skal være to årlige skraldeindsamlinger, og så opfordrer de medlemmerne til at tage en pose med, når de går eller løber en tur i Søvang.

– Jeg går her hver dag med min hund, og jeg kunne bare se, hvor meget skraldet tog til i området. Så jeg lavede et opslag på Facebook i vores Dragørgruppe om at starte Naturvogterne, og der var med det samme en masse, som gerne ville være med. Jeg er helt overvældet, fortæller Lennart Løfberg.

LÆS OGSÅ: Helenas hemmelighed: Sådan holder hun sig ung

Spørger man Lennart og Lene Beier, hvem det så er, der smider alt det affald i naturen, så er de begge meget undrende.

– Jeg ved simpelthen ikke, hvem det er, der efterlader skraldet her. For jeg går jo ud fra, at folk, der går tur her, er folk, som elsker naturen. Måske tænker nogle, at der ikke sker noget ved at smide affald i naturen. Men det gør der, siger Lene Beier smilende, men meget bestemt.

LÆS OGSÅ: Fetterlein på Talk Town: Så egoistisk er jeg

LÆS OGSÅ: Geggo og Cengiz uenige om flere børn

Læs mere om