Ærlig 'Nybyggerne'-Charlotte: Jeg har aldrig drømt om at blive mor

Sidste års ‘Nybyggerne’-vinder åbner nu op omkring sine tanker om at blive mor – og hvordan det hele ændrede sig, da hun blev det.

Af Emilie Holm Egebro - 17. februar 2019 kl. 12:55

I november 2018 blev sidste års ‘Nybyggerne’-vindere Charlotte og Fredrik forældre for første gang, da sønnen Viggo kom til verden.
Under ‘Nybyggerne’ virkede det ofte, som om det var Fredrik, der var mest skruk, når det kom til børn, og Charlotte fortalte i den forbindelse også, at det med at få børn ikke altid havde ligget i kortene hos hende.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-vinder skal lave makeover for Princess Natascha

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Princess Natascha fortælle, at hun ikke er enig med lægerne i, at rygning under graviditet er så skadeligt


LÆS OGSÅ: Stressede ‘Nybyggerne’-deltagere: Efter fem år er det slut
Nu åbner Charlotte op omkring de tanker, hun havde om at blive mor, inden lille Viggo kom til verden. For som det også fremgik i ‘Nybyggerne’, var det at blive mor ikke noget, som hun havde ventet på hele sit liv:
– Jeg har aldrig drømt om dagen, hvor jeg blev mor. Jeg har aldrig syntes, at børn var specielt nuttede. Faktisk har jeg aldrig holdt en baby, ikke fordi jeg ikke havde chancen, men simpelthen fordi jeg ikke havde lyst. Jeg har da ganske vist haft en Baby Born-dukke eller to, men ellers har jeg altså ikke haft det, ligesom nogen piger har det, hvor det bare ligger 100 procent i kortene. Der er bare de der veninder, som allerede er mødre, nærmest inden de får børn. Dem, der har styr på, hvordan man laver hjemmelavet økologisk hirsegrød, babyyoga og forskellen på strækvikle og fastvikle – det er skønt – det er bare ikke mig, forklarer Charlotte ærligt på sin blog og fortsætter.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-vindere afslører: Så mange bøger har vi solgt
LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-babe viser maven frem
– Som gravid fik jeg heller aldrig lige læst de der babybøger eller endda de der pjecer, jeg fik ved lægen om, hvad man må spise osv. Jeg meldte mig til gengæld til fødselsforberedelse sidst i min graviditet, for så havde jeg da gjort noget. Her snakkede jordemoderen om, at mange kvinder ikke fik en instinktiv kærlighed til sit barn lige efter fødslen, og at mange mødre kunne tage lang tid om at lære at elske sit barn. Jeg var bange for, at det blev mig, da jeg netop havde været så ”casual” under hele graviditeten. En veninde sagde til mig under graviditeten, at hun ikke kendte til nogen, som havde været så afslappet som mig, når det kom til graviditeten, og selvom det var et kompliment, tænkte jeg, om det mon var et tegn på, at jeg ikke kunne forholde mig til situationen?
LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Nybygger’-vindere dropper gevinsten
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-vinder afslører: Derfor er det vigtigt at sælge huset hurtigt
Det viser sig dog, at det hele ændrede sig for Charlotte, lige så snart lille Viggo så dagens lys:
– Her tog jeg fejl. Minuttet hvor Viggo, det her lille skrøbelige menneske, som egentlig mest bare føltes som en forlængelse af mig, mit hjerte delt i to, en del i mig og den anden i ham, lå hos mig, der vidste jeg, at mit liv var forandret: Jeg var forandret. Jeg blev oversvømmet af den største kærlighed. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg hver gang, jeg snusede til hans hoved, grinte. Ikke kun var en baby født, en mor var født, fortæller ‘Nybyggerne’-vinderen glad.
Læs hele Charlottes historie om at blive mor HER!
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-vindernes præmie bliver langt mindre
LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-Anne og ung mor er søstre