Ærlig 'Gift ved første blik'-deltager: Fortjente ikke kærlighed

En tidligere ‘Gift ved første blik’-deltagers fortid har set alt andet end lys ud.

Af Anna Løwe - 3. februar 2020 kl. 13:26

Kathrine og Michel fra ‘Gift ved første blik’ har givet sig i kast med endnu en genre. Denne gang kan du høre dem i en podcast fra Sex & Samfund, hvor de er med til at sætte fokus på fællesbade i skole. Sådan fortæller Kathrine i en ærlig Instagram-story og forklarer, hvorfor emnet har en særlig betydning for hende:
– Jeg har selv haft et virkelig dårligt forhold til min krop, siger Kathrine og fortsætter:
– Jeg har troet, at jeg var mindre værd, fordi jeg var lidt tyk. Det er først nu, i slut-tyverne, at jeg har fundet ud af, at det er jeg slet ikke.
LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-par i julekonflikt

En opsang til samfundet

På parrets fællesblog, michaelogkathrine.dk, har Kathrine netop postet et langt indlæg, hvor hun fortæller ærligt om sit tidligere – og meget anstrengte – forhold til sin krop.
– I mine tidlige teenageår gik det helt galt. Jeg havde den sindssyge tanke, at jeg ikke fortjente nogens kærlighed, hvis jeg ikke så perfekt ud, skriver Kathrine i sit indlæg og fortsætter:
– Jeg barberede mine ben hver eneste dag, fordi jeg skulle være hårfri, for ellers var jeg endnu længere væk fra perfekt!?! Det resulterede også i, at jeg fik anoreksi. Jeg spiste virkeligt minimalt, og selvom mine efterskolekammerater opfordrede mig til at spise igen og igen, så troede jeg, at de ville synes, at jeg var ulækker, fordi jeg var tyk og spiste. Selv når jeg endeligt spiste noget, så kastede jeg det op bagefter.
LÆS OGSÅ: Hvorfor blev Anders og Luna fra ’GVFB’ matchet? Her er ekspertens svar
– Jeg husker det som om, at alle omkring mig var perfekte, og den eneste, der ikke var det, var mig. Jeg følte mig, i min sygdom, irettesat, når jeg valgte ikke at spise. At jeg var tåbelig at tro, at jeg skulle lade være. Og nu ved jeg godt, at det nok ikke var sådan, det var, og at dem omkring mig i høj grad forsøgte at hjælpe mig. Men det var ikke sådan, jeg følte det. I stedet lukkede jeg lidt mere af, hver gang nogle ville snakke om mad. Jeg havde nok mest af alt bare brug for at blive distraheret, forstået og at være noget andet end tyk eller syg.
Læs hele indlægget her.
LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-hunk: Med mine planer bliver 2020 vildt
Med udgangspunkt i sin egen historie, og sit nuværende job som lærer, har Kathrine også et brændende ønske:
– Jeg ville ønske, at vi som samfund, som skoler og som forældre ville gøre noget mere for, at børn får et bedre forhold til deres kroppe og ved, at de er helt perfekte på deres egne uperfekte måder, siger hun afsluttende på Instagram.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: ‘Gift ved første blik’-stjerne er med i ‘Ex on the Beach’
LÆS OGSÅ: Realitypar er gået fra hinanden: Uenige om brud