‘Årgang 20’-familien glæder sig: Klar til drømmebryllup

Den lille familie fra Mørke har mange gode ting i vente i år, ikke mindst deres drømmebryllup.

Af Lykke Buhl - 12. februar 2021 kl. 19:23

Der står allerede Skødt Bek på postkassen hjemme hos “Årgang 20”-familien fra Mørke, der består af børnesygeplejersken Maria, 29, restauratøren Nikolaj, 28 og deres 1-årige datter Solvej.

LÆS OGSÅ: CHOK! ‘Årgang 20’-stjerne i grim ulykke

Men brylluppet, der forener parrets efternavne, har de stadig til gode. De ville gerne have været gift i 2020, men så kom Solvej, og så kom corona, og drømmebrylluppet på århusianske Thors Mølle skal der ikke gås på kompromis med.

– Jeg har jo glædet mig lige så længe, jeg kan huske, til at jeg skulle giftes, siger Maria med et grin til HER&NU.

Maria og Nikolaj har været sammen i snart otte år, heraf to år som forlovede

Maria og Nikolaj har været sammen i snart otte år og håber på at kunne blive gift i september 2021. Det er deres venner, der ejer stedet, de vil holde bryllupsfesten, så derfor har de fået lov til at holde flere datoer åbne til deres kommende drømmebryllup (Foto: Niels Henrik Dam)

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie så med: Det mener jeg om ‘Årgang 20’

Nikolaj friede d. 14. august 2018, og i september 2021 har parret planlagt at brylluppet endelig skal stå. Men det kan være svært at forberede så meget i en tid som nu med nedlukninger og forsamlingsforbud.

– Vi er ikke nået så meget længere, end at vi har booket der, hvor vi skal være. Vi mangler også at finde ud af hvilken kirke, vi skal være i, det kan vi ikke helt bestemme os for, fortæller Maria, der glæder sig til at kunne komme ud og kigge på brudekjole.

Nikolaj og Maria var ikke i tvivl om, at bryllupsfesten skal holdes på Thors Mølle, for der mødte de hinanden for første gang

Således kunne et bryllup se ud på restaurant Thors Mølle, der ligger i Marselisborgskoven i Aarhus. Stedet er særligt for Maria og Nikolaj, fordi det var her, de lærte hinanden at kende, da Nikolaj var i lære som kok der, mens Maria arbejdede som tjener (Foto: Thors Mølle)

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familiens svære start: Han kunne være død

Mere tid til familien

Mens coronakrisen har bragt usikkerhed omkring det kommende drømmebryllup, så har det også været en hård omgang for Nikolajs restaurant Mundgodt i Grenaa.

Men heldigvis er parret ikke i tvivl om, at både forholdet og restauranten nok skal klare den igennem coronakrisen. Og faktisk har nedlukningen også bragt godt med sig, for Nikolajs normalt så travle hverdag i restauranten er blevet skiftet ud med meget mere tid sammen med kvinderne i hans liv.

LÆS OGSÅ: Janni Ree åbner op om Karstens kræft: Lad os nu bare være ærlige

– Det er helt fantastisk at have den her tid sammen med Solvej og Maria. Det har givet mig de tanker, at jeg ikke skal blive ved med at arbejde så meget, som jeg gør nu. Så når vi engang kan holde åbent syv dage om ugen, så skal jeg have ansat noget mere køkkenpersonale, så jeg også kan holde fri en gang imellem, fortæller Nikolaj.

I andet afsnit af ‘Årgang 20’ så man Solvej komme til verden efter en hård og lang fødsel

Det var ikke sikkert, at Nikolaj kunne være med til fødslen af lille Solvej på grund af hans krævende arbejde i restauranten. Men han kunne heldigvis være med fra start til slut, og undervejs fandt både han og Maria ud af, hvor vigtigt det var, at han havde været til stede ved den livsomvæltende begivenhed (Foto: Warner Bros. Danmark/TV2)

LÆS OGSÅ: Derfor trak den femte familie sig fra ‘Årgang 20’

Fantastisk trekløver

Med både bryllup og genåbning er der altså en masse godt i vente for den lille familie fra Mørke. Men en familieforøgelse er umiddelbart ikke en del af planerne.

– Inden vi fik Solvej, var vi fuldstændigt stensikre på, at man skulle have to børn. Men efter vi har fået hende, og vi har snakket om vores drømme for fremtiden, så er vi ikke helt sikre på, om man egentligt skal have to børn. Vi har en fantastisk trekløver, og vi ved, vi kan give Solvej en fantastisk opvækst og har overskud til både at være der for hende og til at kunne dyrke nogle af de interesser, vi har, fortæller Maria.

I morgen fredag fylder Solvej 1 år, og hun elsker at lege nede i dagplejen

Solvejs fulde navn er Solvej Charlotte Skødt Bek. Mellemnavnet har hun efter sin farmor Charlotte og sin oldefars efternavn Carl. Charlotte er nemlig afledt af navnet Carl, og på den måde kunne både bedstemor og oldefar æres med det internationale navn (Foto: Niels Henrik Dam)

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa i stor sorg efter tragisk ulykke