'Årgang 0'-Stephanie: Derfor skal vi ikke have børn nu

‘Årgang 0’-deltageren har ingen planer om at gøre sine forældre kunsten efter.

Af Louise Vilsbøl - 9. januar 2020 kl. 20:55

I aftenens afsnit af ‘Årgang 0’, som var det sidste afsnit med Stephanie Siguenza, kunne man opleve en meget berørt Stephanie, der så optagelser fra alle årene og fortalte, hvad hun selv huskede fra dengang, og hvad man ikke så på tv.
Nogle af episoderne kom meget tæt på, mens andre bekræftede hende i, at hun selv har taget de rigtige valg her i livet. Hun er nemlig fast besluttet på at bryde den sociale arv og ikke følge i sine forældres fodspor.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne er blevet kidnappet
– Det er slet ikke svært at vente med at få børn, bare fordi vi (Stephanie og kæresten Jeff, red.) har været sammen så længe. Jeg vil ikke være som mine forældre, og det er jeg heller ikke. Mine forældre blev gravide, da de var 17, jeg er 20 om lidt, så jeg er langt fra som dem. Vi vil gerne ud og opleve en masse sammen og sørge for, at vi har udannelse og er økonomisk stabile, inden vi kan bringe børn til verden, fastslår Stephanie.
LÆS OGSÅ: Så meget ligner ‘Årgang 0’-børnene deres forældre

Skolelærer og læge på programmet

Inden længe tager Stephanie og Jeff til Thailand, og det er bare en af mange rejser, de drømmer om. Stephanie har længe drømt om at læse til lærer, men hun har ingen planer om, at det skal være lige nu.
– Jeg skal lige finde ud af, hvad jeg helt præcist vil, og nu jeg skal jo til at skrive foredrag, så jeg tænker, at jeg skal fokusere på det, fastslår Stephanie, som stadig har læreruddannelsen på toppen af listen over mulige uddannelser.
For Jeff kan sommeren muligvis byde på studiestart, han overvejer nemlig netop nu, om han skal søge ind på sit drømmestudie, som er medicin, eller om han også skal vente lidt. Én ting står dog klart, uanset uddannelse så er parret ikke parate til at forlade Slagelse, og Stephanie har ingen ønsker om at bo i København.
– Det er lidt for stor en by til os, forklarer hun.
LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: ‘Årgang 0’-stjerne har fået kørekort – og kører galt første dag

Stadig den beskyttende storesøster

I programmet kunne man også høre Stephanie fortælle åbent om den beskytterrolle, hun altid har haft overfor sine søskende, og selvom de ikke længere bor sammen, så er det stadig Stephanies rolle.
– Jeg mener selv, at jeg stadig er en beskyttende storesøster, det vil jeg altid være, jeg er den ældste. Mit forhold til mine søskende i dag er super fint, dog ser jeg ikke så meget til dem for tiden, da vi har gang i hver vores fritid og egne projekter, fortæller hun.
Det er heller ikke så meget, hun ser til sine forældre, selvom forholdet til dem stadig er fint, efter hun er fløjet fra reden, men fordi de ifølge Stephanie har gang i hver deres ting, er det ikke meget, de ses.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne har fået nok

Nye tv-drømme

Selvom afslutningsprogrammet kom tæt på, og Stephanie fik våde øjne et par gange undervejs, så er hun glad for, at det er overstået, og hun nyder ikke at skulle tænke på at optage programmet og have et kamerahold i nakken.
– Hvis der er noget, som er spænende, som byder sig, og som er noget, jeg kan stå inden for, kan jeg ikke afvise det. ‘Vild med dans’ har jo altid været en drøm, fortæller Stephanie, som dog endnu ikke er blevet spurgt, om hun vil deltage i TV 2-programmet, men hun har ikke lagt skjul på, at hun gerne vil deltage:
– Jeg ved ikke, om jeg har sagt det direkte til dem, men til hvert show, jeg har været gæst til, har jeg nævnt det.
Så hvis TV 2 ringer og spørger, er hun ikke i tvivl om, at hun er klar til at iføre sig danseskoene og vende tilbage til skærmen.
LÆS OGSÅ: Efter tre måneder i Norge: Sådan har Rachel det efter flytningen