Det så du ikke på tv: Mor-Theresia fortæller om Rachels svære tid

I aftenens afsnit åbner Rachel op om sin svære skoletid, men det er slet ikke så galt, som det lyder i programmet.

Af Emilie Holm Egebro - 3. januar 2017 kl. 20:45

Første afsnit af dette års ‘Årgang 0’ er netop rullet over skærmen. Flere sad nok med en stor klump i maven, da Rachel åbnede op og fortalte om sin svære tid i gymnasiet, og hvordan hun føler sig både udenfor og ignoreret.

Rachel er meget glad for at være på udveksling i Argentina, hvor hun har fået en masse nye venner. (Foto: Henrik Dam Nielsen)


Heldigvis viser det sig ikke at være helt så slemt for Rachel, som det ellers virker til i programmet.
– Der var en periode, hvor jeg følte mig udelukket, men over foråret, som også var de sidste måneder, inden jeg rejste til Argentina, begyndte det at gå bedre, og i dag har jeg stadig kontakt med en stor del af mine klassekammerater fra gymnasiet, siger Rachel til Realityportalen.dk.
Også mor-Theresia fortæller, at det ikke var så stort et problem, som det ellers virker til at være i aftenens program.
– Det står meget mere voldsomt til i afsnittet, end jeg egentlig synes, det var. Hverken lærere eller skole har været blandet ind i det, og faktisk ender Rachel med at have det helt fint i klassen og være med til mange sociale ting og fester. Hun faldt bare ikke lige til på fem minutter – men det er der ikke mange, der gør, siger Theresia til Realityportalen.dk og fortsætter:
– Men det var da rigtig svært for Rachel at gå fra efterskolen, som hun var utrolig glad for, til at starte på gymnasiet, hvor hun ikke kendte en eneste. Men det tror jeg, at alle, der har været på efterskole, kan sætte sig ind i. Og det er virkelig det, som Rachels følelser handler om i afsnittet. Hun går fra et fantastisk efterskolefællesskab og så ind på et gymnasium, som ligger 35 kilometer væk, og hvor der er knap så meget fokus på det sociale.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel løfter sløret for den nye sæson
LÆS OGSÅ: Se ‘Årgang 0’-Rachels vilde forvandling
Svært at være 16 år
For Theresia er det dog også vigtigt at pointere, at tingene tit kan føles lidt sværere, når man er teenager og 16 år.
– Tingene bliver meget sort/hvide, og nogle dage er rigtig gode, mens andre er virkelig dårlige. Det skal man også huske på. På samme måde handler det jo også om, hvilken dag man rammer, når der filmes, forklarer Theresia og tilføjer:
– Derudover er det heller ikke altid nemt at være kendt. Så falder man lidt udenfor fællesskabet, når alle har en mening på forhånd og derfor skal se én lidt mere an. Det har vi jo også set, at både Stephanie og Emma har oplevet tidligere i programmet.
Theresia afslutter med at slå fast, at Rachel i øjeblikket har det helt fantastisk i Brasilien og nyder det sociale liv med gode kammerater.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel og David: Sådan har vi det med flytningen til Tyskland
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel afslører: Sådan går det i Argentina
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.