‘Årgang 0’-familie er enig: Det er rart, at det er slut

Realityportalen har været på besøg hos Christian fra ‘Årgang 0’ og hans familie, som alle er glade for, at de ikke længere skal filmes.

Af Rikke Lynge - 2. februar 2020 kl. 12:55

Vi har fulgt Christian Elhauge og hans familie i ‘Årgang 0’, og selvom familien først kom ind i programmet i 2008, så er de alle enige om, at det er rart, at optagelserne er et afsluttet kapitel, det fortalte familien, da vi besøgte dem i deres villa i Århus.
– Jeg synes, det et meget rart ikke at blive fulgt af et kamera længere. Man har ikke længere nogen forpligtelse. Når man har været fulgt af dem i så mange år, så vænner man sig til det. Det var ikke træls at være med, men alligevel når man skal noget stort f.eks. studietur eller lignende, så skulle de med, og det gør en forskel. Folk er mere sig selv, når der ikke er et kamera med.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne er blevet single
Christian har været vant til at have kameraet med sig, og han mærker derfor ikke selv den store forskel, efter optagelserne er sluttet, men han kan mærke det på dem, han omgås, og der er især én stor begivenhed fra 2019, hvor det var rart, at kameraet ikke var med.
– Det havde været lidt træls, hvis de var med på guideskolen, for når der er et kamera, der filmer, så er folk ikke sig selv. Der er mange, der ikke synes, det er fedt at være på, og de vil ikke sige det samme foran et kamera, som de normalt vil sige, og samtalen bliver mere akavet.
LÆS OGSÅ: ‘HOT NEWS: Årgang 0’-Rachel flytter sammen med kæresten

Forældrene er enige

Det er ikke kun Christian, der har det godt med, at ‘Årgang 0’ ikke længere optages, også Christians forældre, Tina og Mogens, er glade for, at programmet havde en ende.
– Vi kunne i hvert fald ikke tænke os, at det var resten af vores liv. Det har været sjovt, men det er også rart, at det har en ende, fortæller Mogens til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Emma åbner op om exit: Jeg var syg hver eneste gang
Ifølge Mogens er det mest trættende pressens interesse i det negative.
– Der er dele af pressen, der gerne vil se alting negativt. Og det gider jeg simpelthen ikke.
Mogens refererer til historier, der er lavet omkring Tinas forretning, som er vendt til negative vinkler i stedet for at fokusere på det positive. Derudover har Morgens svært ved at forstå, hvorfor de som familie har været interessante.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-søskende i nyt program
– Vi har tit sagt til tv-holdet “skal i nu se os spise igen?”. Man vil jo gerne komme med noget nyt, men vi har ikke kunnet diske op med en skilsmisse. Der var det med, at vi gik ned med flaget, og Tina startede virksomhed, det var nok det vildeste.
Selvom det for familien er rart, at ‘Årgang 0’ er slut, så er de også enige om, at de er glade for deres medvirken, og de nyder at kunne se tilbage på programmerne, som nu kan ses på TV 2 Play, hvor da TV2 som afslutning har lavet en opsamling af hver enkel ‘Årgang 0’-deltager over årene, der er gået. Sidste afsnit rullede over skærmen i torsdags, hvor Christian og familien var med.
STORT GALLERI: Kan du huske ‘Årgang 0’-børnene som små?