‘Årgang 0’-Christian mærker corona-konsekvenserne som guide: Mange hoteller er lukket

Den 3. april skulle Christian fra ‘Årgang 0’ have været guide på Kreta, men drømmen blev udskudt, og selvom Christian nu er kommet afsted, så kan han godt mærke, at alt ikke er, som det burde være.

Af Rikke Lynge - 13. september 2020 kl. 20:55

Christian Elhauge kendt fra ‘Årgang 0’ nyder livet som guide på Kreta i Chania-området, men selvom guidelivet lever op til alle hans forventninger, og selvom gæsterne er søde og glade, så kan han godt mærke, at corona har haft og stadig har store konsekvenser for rejsebranchen.

– Jeg kan klart mærke det på det antal gæster, vi har, der er langt mindre, end der ville være på en normal sæson, og så er der også restriktioner hernede, så man skal gå med maske og holde sin afstand og så videre. Derudover er det også tydeligt at se og mærke, at det har været hårdt for grækerne, da der er vildt mange hoteller, resturanter og lignende, som er blevet nødsaget til at lukke, fortæller Christian til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel er blevet single

Ligesom alt bylivet i Danmark lukker kl. 24, ligeledes gør det på Kreta, hvilket også betyder, at de unge guider ikke kan slå sig løs på samme måde, som man forestiller sig, at guider gør, men det betyder ikke noget for Christian.

– Vi tager ud og spiser sammen og sidder på vores terrasse og spiller kort med videre, fortæller Christian, der har været på Kreta i 3,5 uge nu.

LÆS OGSÅ: HER ER DATOEN: ‘Den store bagedyst’ er tilbage

Målet som guide

Inden Christian rejste afsted som guide hos Bravo Tours havde han nogle ønsker og mål for oplevelsen, og mange af dem er allerede indfriet.

– Jeg vil bare gerne til et varmt land og få noget tan og arbejde og hygge mig med et godt crew, fortalte Christian til Realityportalen i starten af året, og selvom Christian er kommet i et crew, hvor der kun er to drenge, så er alt perfekt.

LÆS OGSÅ: Umut får høvl på de sociale medier: Spoiler ‘Fangerne på fortet’ afsnit

– Alle pigerne er søde, så det gør ikke noget, fortæller Christian, der også ser guideopholdet som en oplevelse og læring for resten af livet.

– Formålet er at se verden og arbejde på samme tid. Plus man får nogle gode kompetencer. Hvis man f.eks. er genert, så forsvinder det ved at være guide, da man lærer at stå foran en stor forsamling, når man f.eks. skal holde velkomstmøde. Det er en god kompetence at have i mange sammenhæng. Man lærer også bare at snakke med mange forskellige mennesker.

LÆS OGSÅ: Türker anklaget for voldtægt: Jeg er i chok

Christian skal være guide på Kreta til efter efterårsferien i uge 42. Og derefter er planen, at han gerne vil forlænge sin guideoplevelse et andet sted et halv til et helt år, før han skal til at studere.

Christian Elhauge fra ‘Årgang 0’ er guide på Kreta. (Foto: Privat)

Læs mere om