'Årgang 0'-børnene: Pisse irriterende at være på tv

Det er ikke altid nemt at være hele Danmarks ‘Årgang 0’ af og til er det irriterende, og opmærksomheden kan godt være svær, fortæller de fire teenagere fra programmet.

Af Louise Vilsbøl - 5. januar 2015 kl. 12:00

De fire børn fra ‘Årgang 0’, som vi tv-seere har fulgt i 14 år, er ikke længere børn, de er blevet teenagere, og med teenage-årene kommer en anden bevidsthed omkring det at være på tv. Og det er ikke altid, at den bevidsthed falder positivt ud.
– Altså jeg synes nogle gange godt, at det kan være pisse irriterende, hvis de (kamerafolkene, red.) skal med på lejrtur eller sådan nogle steder hen med kameraer, fortæller Christian fra programmet i et interview med ‘Go’ Morgen Danmark’.
Og han er ikke den eneste, der af og til bliver træt af at blive filmet. Rachel tog valget om ikke at have produktionen med, da hun i sommers drog på efterskole, så indtil videre har hendes efterskoleophold været uden et kamerahold i nakken.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0′ er tilbage: Emma trives ikke så godt’
Stephanie: Opmærksomheden er svær
Og også Stephanie afslører, at det ikke altid er lige nemt at være hele Danmarks tv-darlings.
– Opmærksomheden kan godt være svær, det kan godt være for meget nogle gange, som oppe i skolen, der har jeg det rigtig svært med, at der pludselig bliver meget opmærksomhed på mig, når programmerne har været sendt, fortæller Stephanie og fortsætter
– Nu har det godt nok stået på i 14 år, men jeg har altså ikke vænnet mig til det endnu.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie har brudt med kæresten
Det er en gave at være med i ‘Årgang 0’, men…
Til spørgsmålet om, hvorvidt de selv ville tage det samme valg, som deres forældre gjorde for dem, når de selv får børn, er de ikke helt enige. Stephanie ryster hurtigt på hovedet, mens Rachel ser lidt anderledes på det.
– Altså, jeg synes virkelig, at det har været en gave at være med i ‘Årgang 0’, også selvom man kunne hive frem og se, hvad gjorde jeg, da jeg var tre år, hvad gjorde jeg, da jeg var ni år, og hvad gjorde jeg, da jeg var 11 år. Det er en gave at være med, men nogle gange synes jeg også, at det kan være anstrengende, så det er kun et måske, siger Rachel.
Selvom det af og til kan være anstrengende, så er alle fire børn dog med i den  nye sæson, som får premiere i morge, hvor man kan følge familiernes op- og nedture i det forgangne år, som blandt andet har budt på tre konfirmationer.
LÆS OGSÅ: Rachel fra ‘Årgang 0’ holder pause fra tv
‘Årgang 0’ kan ses fra tirsdag d. 6. januar kl. 20.00 på TV 2
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.