ÅH NEJ: LEGO-milliardær på tynd is

Anders Kirk Johansen kørte sin bil ud på den frosne sø foran Rohden Gods.

Af Nikolaj Vraa - 27. februar 2021 kl. 9:58

Isen på hans sø foran Rohden Gods ved Vejle var målt til 13 centimeter, men alligevel kunne den ikke holde til Anders Kirk Johansens Suzuki Jimny. Det måtte den 44-årige LEGO-millardær erfare på den hårde måde, da isen under en køretur på den frosne sø alligel gav efter.

Pludselig forsvandt nagenden på den 1,3 ton tunge firhjultrækker ned i søen, der er op til fem meter dyb. Heldigvis skete uheldet et sted, hvor der kun er en dybde på 1,3 meter. Han kunne derfor redde sig selv ud gennem forruden.

LÆS OGSÅ: Tina Lund afslører flytteplanerne

Heldigvis havde Kirk Johansen lukket sin hønsehund Pippi ud af bilen, inden han kørte en tur på isen (Foto: Privat)

Anders Kirk Johansen, hvis oldefar, Ole Kirk Christiansen, grundlagde LEGO, filmede selv uheldet og lagde efterfølgende nogle videoer ud på Instagram. Det fik en række politikere til at se rødt og Socialdemokratiet mente ligefrem, at det var godt, de ”fik hævet arveafgiften for de rigeste”.

– Måske hænger det sammen med, at man ikke selv har tjent sine penge, når man tager så let på deres værdi, tordnede folketingsmedlemmet Rasmus Stoklund.

LÆS OGSÅ: Kirsten Siggaard flytter hjem til familien

Anders Kirk Johansen er dog, ligesom resten af LEGO-familien, god til selv at tjene penge. Sidste år fik hans personlige holdingselskab A. Kirk A/S et resultat efter skat på 98,6 millioner, og lagde dermed pænt til sin pengetanks formue, som nu er på 1,2 milliarder.

Kirk Kapital, der forvalter Kirk Johansen-familiens formue, kom i øvrigt ud af 2019 med et overskud på 680 millioner. Egenkapitalen er nu på 5,1 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe overraskede i Holmens kirke