Åbner op om forholdet til Blachman

De syv sangere i kæmpegruppen The Kubrix var egentlig allerede dømt ude af ‘X Factor’ én gang, men Thomas Blachman gav dem en chance mere.

Af Caroline Grønne Wigdal - 29. marts 2021 kl. 10:00

For The Kubrix er der siden fredagens afgørelse faldet enorme mængder tårer. Det er selvfølgelig altid trist at blive sendt hjem, men gruppen havde været bookmakernes favoritter til en finaleplads, og ordene fra dommerpanelet havde fået fremtiden i ‘X Factor’ til at se lovende ud.

Det er nu ikke kun finalen, som det for de syv unge sangtalenter gør ondt at vinke farvel til.

– Siden første dag har vi bare mærket, at Thomas er helt fantastisk at arbejde med. Vi har en helt særlig kærlighed for ham. Der er ikke mere at sige. Det er det, vi er så rørte over nu, fortalte en knust Jerald Baldemor lige efter liveshowet.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Martin Jensen havde datteren med i ‘X Factor’

Foto: Lasse Lagoni

The Kubrix har flere gange givet udtryk for, hvor taknemmelige de er for alt det, de har fået ved at være med i ‘X Factor’. De takker især deres mentor, 57-årige Thomas Blachman.

– Thomas har givet mig venner for livet, og vi har fået lov til at skabe en helt anden slags musik, og det er det, jeg er rigtig glad for. Han har givet os alle sammen en chance nummer to, for vi er jo egentlig allerede alle sammen røget ud én gang. Blachman sagde, at vi måtte finde ud af noget, for han ville komme til at savne os. Men ja, vi elsker jo den mand, så det kommer til at blive ærgerligt ikke at se ham mere, siger Louise Westergaard.

LÆS OGSÅ: Nikoline og Simon åbner op om forholdet

Blachman kaldte det for en historisk tragedie, at gruppen blev sendt ud af programmet. Foto: Lasse Lagoni

Fortsætter sammen

The Kubrix er til dato ‘X Factors’ største gruppe. Den består af 22-årige Camilla Riedmann Harlund, Clara Ovesen, 20, Emmely Søgaard Hansen, 18, Jerald Baldemor, 19, Rebecca Givskov på 15 år, Louise Westergaard, 16, og 18-årige Filipa Arenfeldt.

Nu er de hver især vendt tilbage til hjemmene i Aarhus, Køge, Göteborg, Klampenborg, Broager og Sæby – men afstanden ser de ikke komme i vejen for, at de kan fortsatte med at lave musik sammen. Det er hårdt, når man i så mange uger har boet sammen og været sammen alle døgnets timer.

– Det er ikke, fordi vi ikke kommer til at se hinanden mere, men vi har jo været vant til at bo sammen. Jeg havde vænnet mig til at vågne op med de her mennesker hver dag, siger Emmely Søgaard Hansen.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Her er alle ‘X Factor’-skandalerne

Martin Jensen tog den afgørende beslutning, og de sidste mange uger har han påpeget, at han ikke kunne se gruppen slå igennem uden for ‘X Factor’. Så skulle det måske være i Tyskland, nævnte han.

For The Kubrix betyder det ikke så meget, hvor de skal arbejde sammen i fremtiden.

Jerald blev trøstet af ‘X Factor’-vennerne Simon og Marcus. (Foto: Lasse Lagoni)

– Vi håber vildt meget på, at vi får en mulighed for at lave mere musik sammen. Det er det, vi elsker. Om det så er i udlandet, eller hvor det bliver, det betyder ikke noget. Så længe vi er sammen om det. Vi håber, at nogen vil hjælpe os på vej og give os muligheden, lyder det.

Alle syv blev enormt overaskede over, at de skulle stå i farezonen med lige netop Lucca. De synes, at det er 100 procent fortjent, at hun gik videre.

– Men samtidig er jeg også virkelig stolt af vores performance. Jeg synes virkelig, vi gjorde det godt og fik vist en mere rolig side af os. Så det er bare nederen at ryge ud, lyder det fra Clara.

LÆS OGSÅ: TV 2 bekræfter: Corona-smitte på ‘X Factor’-holdet