Åbner op om barsk barndom: Syv år og med far på bodega

Léa Voisin er barn af en alkoholiker, og det har sat sine spor mentalt hos den i dag 23-årige sygeplejestuderende.

Af Lotte Knudsen - 11. juli 2022 kl. 19:00

I 2021 vandt Léa Voisin titlen som ‘årets paradise-personlighed’ i ‘Paradise Hotel’.

LÆS OGSÅ: Populært ‘Paradise’-par deler stor nyhed

Dengang blev hun kendt for sin naturlighed og sit lattermilde sind – men det er langt fra hele historien om den mørkhårede skønhed.

LÆS OGSÅ: Anders Hemmingsen afslører: Sådan kommer du på profilen

Siden sin deltagelse har hun åbent fortalt, at hun lider af angst. Og i podcasten ‘Angst & Lykke’ forklarer hun nu, hvordan angsten opstod tidligt i livet. Den opstod allerede i hendes barndom, som var præget af svigt og usikkerhed.

– Jeg er vokset op med en far, som er misbruger. Jeg har været på bodega, siden jeg var syv, lyder det fra Léa, som tydeligvis er berørt af situationen.

– Jeg har oplevet mange ting, som jeg ikke skulle opleve. Og det sætter jo spor, og så bliver man måske ængstelig, fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Teresa efter Teiturs voldtægtsdom: Føler mig ensom

Léa var hos sin far hver anden weekend, indtil hun blev 16.

– Da jeg blev teenager, fandt jeg ud af, at jeg ikke havde haft en almindelig barndom. Jeg blev chokeret, og jeg følte mig skuffet og svigtet, forklarer hun.

Den usikre opvækst har sat sine spor, og i dag er Léa diagnosticeret med angst, og hun er sygemeldt fra sygeplejerskestudiet for tredje gang på grund af sit mentale helbred.

LÆS OGSÅ: SE KLIPPET: Oliver fortæller Lærke, at han er kærester med Ellen

Hør hele podcasten ‘Angst & Lykke’ her, hvor Léa også fortæller om søvnløse nætter, om at gå i terapi og om at have angst og studere samtidig.