WOW: 'Årgang 0'-familie bygger feriekoloni

‘Årgang 0’-Christians forældre har siden optagelserne købt et stort projekt, der skal sikre samvær med familien i fremtiden.

Af Rikke Lynge - 30. januar 2020 kl. 20:48

I aftenens afsnit af ‘Årgang 0’, som også er det sidste i rækken, fortæller Christian Elhauge om sit liv og opvækst i Aarhus. Christian mindes en barndom, hvor der ikke har manglet noget. Vi har fulgt Christian og hans familie siden 2008, hvor de blev en del af ‘Årgang 0’. De sidste optagelser blev filmet i 2018, og familien har nu været uden et kamerahold i ryggen et års tid. På det år er der sket meget i familien, det fortæller de, da Realityportalen besøger familiens hjem i Aarhus.
– Jeg er blevet student, som er det helt store højdepunkt. Det var en befrielse at blive student, og det var megalækkert, da den sidste eksamen var overstået, siger ‘Årgang o’-Christian fra Aarhus.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel afslører nye fremtidsplaner
Christian er nu ved at forberede sig på, at han om nogle måneder skal være guide, han ved dog ikke endnu, hvilket land han skal til, og både den afsluttede gymnasietid og den fremtidige guidetid sætter tanker i gang hos Christians far, Mogens.
– Det, at Christian bliver student og skal være guide, får mig til at føle, at nu har vi kun Ludwig tilbage. Selvom Christian ikke er flyttet hjemmefra, og Tina også siger, at han kommer hjem igen, så føler jeg oppe i mit hoved, at vi sidder tre tilbage om det store bord. Det er da lidt tomt, når man før har været fem, fortæller Mogens og fortsætter.
– Vi har også snakket meget om, hvad vi skal, når vi kun er to tilbage i huset. Vi har derfor købt en æbleplantage ud til vandet i Aarhus. En trelænget bondegård.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie: Derfor skal vi ikke have børn nu

Planen er ikke helt afklaret

Familiens trelænget gård lejes lige nu ud, da familien endnu ikke ved, hvad de skal med den, men de har nogle tanker.
– Vi elsker det hus her, og vi føler, at vi har boet her hele livet, men det er nok lidt for stort. Æbleplantagen er tænkt som, at vi bygger et hus til os selv, og så laver vi gæstelejligheder ovre i stalden, fordi når drengene så får børn, og vi får børnebørn, så gider de godt besøge os. Så vi begynder at tænke frem imod den tid, fortæller Mogens.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne har fået nok
Mogens mener ikke, at de ville have samme mulighed for at få børnene hjem, hvis de fortsat bor i huset, og de skal gå op og ned ad hinanden i længere tid.
– Så det var sådan lidt udspekuleret, at hvis vi lavede en feriekoloni, så kunne det være, at de ville komme med deres børn, smiler Mogens.
LÆS OGSÅ: Amalie Dollerup: Amanda er et forbillede for mig

Beholder tradition fra ‘Årgang 0’

Familien er glade for, at ‘Årgang 0’ nu er fortid, men de ser tilbage på programmet med gode minder.
– ‘Årgang 0’ gav os hvert år en tur til København, hvor vi mødtes med de andre deltagere og var i Tivoli samt så det kommende program sammen. Da ‘Årgang 0’ så sluttede sidste år, har vi holdt fast i vores weekendtur og tog derfor en weekend til Hamborg i december hele familien. Det er blevet en tradition, som vi vil følge, efter programmet er slut, siger Christians far, Mogens, som også synes det har været sjovt at se sig selv sammenlignet med de andre familier i programmet.
LÆS OGSÅ: Ny ung mor: Jeg var kun 14 år
LÆS OGSÅ: Efter stor sorg: Ung mor gravid igen