37-årige Lena bor med sine forældre: Vi flytter ikke herfra

Det startede som en praktisk løsning, men endte med at bringe stor glæde i familien.

Af Jan Körner - 28. november 2020 kl. 18:54

Når Lena fra ‘Den store bagedyst’ slår dørene op til sit hjem, modtages gæsterne af hele tre generationer. For trods sine 37 år bor Lena og datteren Sara sammen med Lenas forældre, Jan og Inge, i en lejlighed i Køge.

– Der er mange, der synes, det er mærkeligt, siger Lena Thorsson, da hun åbner dørene for HER&NU.

Men det, der skulle have været en midlertidig løsning, endte med at blive en længerevarende affære.

– Det startede med at være praktisk i forbindelse med min skilsmisse for tre år siden, men så opdagede vi alle glæderne ved at bo sammen på den her måde. Vi har altid været meget tætte i min familie, så da jeg flyttede hjem igen, var det en kæmpe hjælp, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Finn Nørbygaards svære barndom: Kasseret af mor

Under optagelserne stod den på for meget takeaway, men nu er Lena tilbage i familiens køkken sammen med sin far og datter, der begge hjælper til (Foto: Lars E. Andreasen)

Bagedyst gav en hund

Siden skilsmissen for tre år siden har Lena været single, og hun er klar over, at Amor kan ende med at skyde boligkonstruktionen i stykker.

– Det er måske svært for en mand at flytte ind til vores familie. Men hvis ikke jeg møder en, kan jeg sagtens blive her, lyder det fra Lena, der på grund af bagedysten måtte sige goddag til et nyt familiemedlem. Det er hundehvalpen Ellie, der spurter rundt mellem alles ben.

– Sara spurgte, om ikke vi skulle tale om hund, og jeg havde dårlig samvittighed på grund af min tid med ‘Den store bagedyst’, så jeg sagde, at det måtte vi tale om. Men det kunne jeg godt glemme. ”Nej, vi skal have en efter Bagedysten”, slog Sara fast. Og hun holdt mig op på den, siger Lena og kigger kærligt på datteren, der er hendes livs kærlighed.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa flygter fra kommunen efter sag om tvangsfjernelse

Lena har bagt i mange år og har altid drømt om at komme med i ‘Den store bagedyst’ (Foto: Casretn Mol/DR)

Stor støtte hjemmefra

Datteren, Sara, har bakket op om Lenas brændende lyst til at være med i konkurrencen.

– Det er faktisk tredje gang, jeg søger om at være med. Jeg var med hele vejen til slut-casting alle årene, og det gjorde jeg, fordi det var min hobby. Nogle løber marathon, men mit mål var at være med i bagedysten. Men faktisk vidste jeg ikke, om jeg ville stille op igen i år, men Sara skubbede til mig, og da de så også ringede fra produktionen og bad mig om at komme til casting, gjorde jeg det, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Annemette Voss i krise: Det er ubærligt

Hun har altid elsket at bage, og DR’s populære kagekonkurrence var en god mulighed for at kaste sig helt ind i hobbyen.

– Jeg har altid bagt – lige siden jeg var helt lille. Folk blev glade af kager, og jeg ville gerne gøre dem glade. Og så er jeg født af en kagekone, for min mor skal helst have kage hver dag. Så det opstod bare, lyder det fra Lena.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy har mistet sin far

LÆS OGSÅ: Michael og Maria uenige om børn