20 år senere: Pyrus hitter stadig

Drillenissen formår stadig at samle folk om fjernsynet, når aftenens afsnit toner frem på skærmen.

Af Mikkeline Andersen - 18. december 2014 kl. 17:50

Den flabede, underholdende og godte-elskende Pyrus hitter stadig. 20 år efter den første julekalender med nissen i hængerøvsbukserne rullede over skærmen, formår Pyrus, Kandis og Gyldengrød stadig at samle Danmark.
Den første uge af december havde ‘Alletiders Julemand’ 898.000 seere i gennemsnit, og programmet blev dermed kun overgået af hyldesten til Bent Fabricius-Bjerre og kvindernes håndboldlandskamp mod Ukraine.
Og TV 2s julekalender har holdt sin plads på listen over mest sete programmer på kanalen og er også på top 10 over mest sete programmer på alle kanaler.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Victoria holder jul uden Noah
Tager imod ny generation
Hele Danmarks drillenisse bliver spillet af Jan Linnebjerg, der første gang sprang ud som Pyrus i en alder af 34 år. To årtier senere er han stadig populær i de danske storcentre.
– Pyrus redder min økonomi i år, ingen tvivl om det. Det har fået en helt vild revival, og det er, som om det er blevet endnu større i år. Der er en helt ny generation af børn, der først lærer ham at kende nu, og det kan man mærke, siger Jan Linnebjergtil BT.
Selvom Pyrus stadig samler landets børnefamilier og barnlige sjæle, så må ‘Alletiders Julemand’ alligevel se sig slået af DR’s julekalender ‘Tidsrejsen’. Den første uge havde DR’s nye julekalender lidt over en million seere og toppede dermed listen over de mest sete programmer på DR1.
Og ‘tidsrejsen’ har ikke mistet særlig mange af sine seere, så i sidste uge blev DRs julekalender det mest sete program på kanalen og det andet mest sete program på alle kanaler – kun overgået af Danmarks landskamp mod Norge i håndbold. ‘Alletiders Julemand’ indtog i sidste uge en 9. plads på listen over mest sete programmer på alle kanaler.
LÆS OGSÅ: Sandy Esko: Troede Gud og julemanden var samme person
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.