10 uhyggelige film og serier til din halloween-aften

Efterårets komme betyder flere aftenener hjemme i mørket, og hvilken bedre dag at ligge hjemme under tæppet og blive grebet af gys end 31. oktober?

Af Louise Andersen - 28. oktober 2017 kl. 15:55

De mørke, kolde og stormfulde aftenener bliver flere og flere. Streamingtjenesten Viaplay har fundet de mest uhyggelige film og serier frem til dig, når der tirsdag den 31. oktober er halloween – og to mindre uhyggelige alternativer, hvis du ikke er så god til gys.
FILM:
Halloween
Nyd Rob Zombies reboot af klassikeren om den unge, forstyrrede Michael Myers. På en Halloween-aften myrder han sin storesøsters og sin mors kæreste. Han bliver indlagt i sytten år, hvorefter han flygter, for at vende tilbage til byen lige tids nok til Halloween.

‘Night of the Living Dead’ (Foto: Viaplay)


Night of the Living Dead
Syv personer barrikaderer sig i en lade for at undslippe en sand hær af menneskeædende zombier, der terroriserer egnen. En gyserklassiker fra 1968, der stadig er kult i dag knap 50 år senere.
Ouija: Origin Of Evil
En enke og hendes to døtre tilføjer et nyt trick til deres fup-seance-virksomhed og kommer dermed til at invitere en sand ond ånd ind i deres hjem. Da den yngste datter bliver inficeret af denne nådesløse ånd, konfronterer denne lille familie sin frygt for at redde hende og sende hendes besidder tilbage til den anden side.

Bram Stoker’s Dracula (Foto: Viaplay)


Bram Stoker’s Dracula 
Grev Dracula tager til London for at opsøge en ung skønhed, som er en tro kopi af den unge kvinde, han mistede for fire hundrede år siden. Draculas mål er at forenes med sin elskede for evigt. Instrueret af Francis Ford Coppola med bl.a. Winona Ryder, Keanu Reeves og Anthony Hopkins på rollelisten.
Mary Shelley’s Frankenstein
Den unge læge Victor Frankenstein bliver dybt fascineret af den geniale professor Waldman, der har opfundet en metode til at genoplive dødt menneskevæv. Oplev Robert DeNiro som Frankensteins monster, der stikker af fra sin skaber.

‘Funny Games’ (Foto: Celluloid Dreams, Tartan Films,
Film4 Productions)


Funny Games
To psykotiske unge mænd tager en mor, far og søn som gidsel i deres sommerhus og tvinger dem til at lege sadistiske “lege” med hinanden.
SERIER:

‘Penny Dreadful’ (Foto: Viaplay)


Penny Dreadful
Psykologisk thrillerserie med klassiske, skræmmende karakterer fra litteraturens verden. Serien følger verdenskendte horrorkarakterer som Dr. Frankenstein og hans monster, Dorian Gray og ikoniske karakterer fra Dracula i det viktorianske London.
Scream Queens
En skrækkomedie, hvor en 20 år gammel mordgåde kommer op til overfladen igen. Wallace University’s kvindeforening Kappa bliver terroriseret af en seriemoder, som går målrettet efter foreningens medlemmer.

‘Freakish’ (Foto: Viaplay)


Freakish
En gruppe studerende er spærret inde på deres skole, hvor de må kæmpe for at overleve, da rovdyrsmutanter tager over efter en nedsmeltning på den lokale kemikaliefabrik.
South Of Hell
Maria er professionel eksorcist, som jager dæmoner i South Carolina, mens hun selv bærer på onde kræfter. Men dæmonen, hun er besat af, har helt andre planer for hendes sjæl.
KNAP SÅ GOD TIL GYS?

‘Buffy’ (Foto: Viaplay)


Buffy
Buffy Summers vil bare gerne være en normal teenager, men er skæbnebestemt til at bekæmpe vampyrer og dæmoner, samtidigt med at hun forsøger at leve et almindeligt high school-liv – der selvfølgelig er proppet med dramatik og hjertekvaler. Med Sarah Michelle Gellar i hovedrollen.
Rocky Horror Picture Show
En af verdens største kultfilm. Du kan godt varme sangstemmen op og finde dit vildeste 70’er-drag makeup-look frem. Transvestitten Dr. Frank-N-Furthe tager på sit gamle slot imod parret Brad og Janet, hvis bil bryder sammen på en kold og stormfuld aften. En sjov og vanvittig parodi på horror-genren med et genialt soundtrack. Med bl.a. Tim Curry, Susan Sarandon og sangeren Meatloaf.